jurnalist

Merhaba, bir web sitem var ve bu siteye bağlı sosyal medya hesaplarım var. Yapmak istediğim şu, ben siteye yazıyı girdiğimde sistem o yazıyı yazının içindeki görseli alıp bir şablona göre düzenleyip, yapay zeka ile açıklama ve hashtag oluşturduktan sonra sosyal medyada paylaşsın?

Bunu yapabilir miyim? Nasıl?

Şimdiden teşekkürler.

uyasar Admin

Merhabalar, x'te paylaşmak haricinde n8n ve ücretsiz 3. Taraf hizmetler kullanılarak kolaylıkla yapılabilir diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla x api hizmeti ücretli.
Gerekli araçlar n8n, https://apitemplate.io/ ve imagekit.io ve getlate.
Şöyle bir otomasyon kuruyorsun, n8n siteden yazı bilgilerini alıyor, yazının başlığını ve görselini alıp apitemplate e gönderiyor. Burada oluşturduğun şablona göre sosyal medya görselini oluşturuyor. Sonra imagekit.io sitesine yüklüyor. Daha sonra yapay zeka yazının içeriğinden açıklama ve etiketleri otomatik oluşturuyor. Son aşamada facebook developer aracı acılığıyla instagram ve facebooka yüklüyoruz.
Videolar için ise getlate uygulamasını kullanıyoruz, ismi değişti ama şu an aklıma gelmiyor. Buradan da youtube ve tiktok ikilisine videoyu gönderebilirsiniz.
Biraz karmaşık olmuş olabilir ama çalıştığını biliyorum ben denemiştim.