Merhaba, yapay zekaya logo yaptırmaya çalışıyorum. Ancak istediğim sonucu elde edemiyorum. Bana güzel bir prompt yazabilecek olan var mı?
Güzel bir ai logo yapma promptuna ihtiyacım var
X'te görmüştüm:
1. Marka Temel Promptu“Bir elit marka tasarımcısı olduğunuzu hayal edin.
[marka adı] için bir logo geliştirin ki bu [temel değer]’i yakalasın ve doğrudan [hedef kitle]’ye hitap etsin.Tasarım sofistike, zamansız ve dünya çapında anında tanınabilir hissettirmeli.
Kısa ömürlü trendlerden uzak durun ve yıllarca dayanacak bir görünümü önceliklendirin.”
2. Lüks Minimalizm Talimatı“[marka adı] için şık ve lüks bir logo oluşturun, minimalist estetikle.
Temiz şekillere, hassas aralıklara ve siyah, beyaz ile ince altın detayları içeren rafine bir renk şemasına odaklanın.
İkonik küresel markalarla ilişkilendirilen aynı zarafet ve sadelik seviyesini hedefleyin.”
3. Tipografi Öncelikli Talimat“[marka adı] için tipografiye odaklı bir logo tasarlayın; bu logo, ayırt edici harf formlarına, hassas harf aralıklarına ve negatif alanın zekice kullanımına dayansın.
Sözcük işareti, eşlik eden bir ikon veya sembol olmadan bile kendi başına ayakta duracak kadar güçlü ve akılda kalıcı olmalıdır.”
4. Sembol + Anlam Yönlendirmesi“[marka adı] için bir logo oluşturun; bu logo, [fikir/görev] kaynaklı ayırt edici bir sembol içersin.
İşaret, temiz ve anında tanınabilir olmalı; aynı zamanda markanın hikayesini ve amacını yansıtacak kadar derinlik ve anlam taşıyacak.”
5. Ölçeklenebilirlik Talimatı“[marka adı] için çok yönlü bir logo sistemi tasarlayın; bu sistem favicon'lardan ve uygulama simgelerinden web sitesi başlıklarına ve ticari ürünlere kadar her platformda kusursuz bir şekilde çalışsın.
Tasarımın hem küçük hem de büyük ölçeklerde net, tanınabilir ve görsel olarak çarpıcı kalmasını sağlayın.”
6. Rekabet Avantajı Talimatı“[sektör] içindeki en iyi markaları araştırın, ardından [marka adı] için bir logo oluşturun ki bu logo pazarda güven ve profesyonellik hissini korurken ayırt edici bir his uyandırsın.
Aşırı kullanılan tasarım trendlerinden ve rakiplerin benimsediği yaygın klişelerden uzak durun.”
7. Sunum İstemi (Gizli)“Logoyu, 500.000 dolarlık bir marka kampanyasının parçasıymış gibi sergileyin.
Onu premium maketlerde gösterin—iş kartları, ürün ambalajları, web siteleri ve billboardlar dahil.
Tasarımın ardındaki yaratıcı seçimleri özetleyen kısa bir açıklama ekleyin ve bunların markanın pazardaki konumunu nasıl desteklediğini belirtin.”
Promptlar özellikle claude için yazılmıştı ama diğerlerinde de güzel sonuç verecektir.